Hozzávalók:
Trüffel golyó
1,5 dltejszín
2 tábla 70% feletti jó minőségűétcsokoládé (kevesebb kakaóvaj tartalmúval próbálkozni nem érdemes, mert nem fog összeállni a massza)
kakaópor
Zserbó gombóc
15 dkg aszalt sárgabarack, nagyon apróra vágva
15 dkg darált dió
2 ek. rum
1-2 ek. víz, amennyitől összeáll
2 ek. baracklekvár
csoki a bevonáshoz
Gesztenye golyó
1 adag gesztenye massza (25 dkg)
2 tk. rumaroma (azért aroma, mert erősebb az íze, mint a rumé, így kevesebb kell bele, mert ha többet teszünk, túl ragacsos lesz a massza állaga)
1 tk. porcukor
porcukor vagy csokireszelék a forgatáshoz
meggy szemek, felezve (kb 8 szem meggy kell összesen
Bonbon meggy
marcipán massza
magozott befőtt meggy
jó minőségűcsokoládé a bevonáshoz
*
Elkészítés:
Trüffel golyó
A tejszínt forrald fel, ezalatt a csokit törd kockára egy tálba. A forró tejszínt öntsd rá és keverd el, míg egyneművé válik. Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd kézzel formázz belőle apró golyócskákat. Forgasd meg kakaóporban. Nagyon fontos, hogy hideg kézzel dolgozz, mert nagyon könnyen olvad. A legjobb, ha gumikesztyűben készíted, mivel a kezed melegsége nem ér el a csokihoz. Ha kész, hűtőben tárold, mert olvad. Egy hétig hűtőben eltartható.
Zserbó gombóc
A barackot locsold meg az alkohollal és hagyd kb 5-10 percig állni. Ezután gyúrd össze a masszát és tedd 10 percre hűtőbe. Gyúrj belőle kis gombóckákat és mártsd csokiba. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha fogpiszkálókra tűzzük a golyókat, és miután csokiba mártottuk beleszúrjuk egy hungarocell darabba vagy egy tojástartóba. Így szépen lecsepeg a fölösleges csoki és szép lesz a gombócok bevonata.
Gesztenye golyó
A gesztenyét reszeljük le és öntsük rá a rumaromát és a tk. porcukrot. Gyúrjuk össze. Formázzunk kis golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy fél szem meggy kerüljön (előtte csepegtessük le!!!). Forgassuk meg porcukorban vagy csokireszelékben.
Bonbon meggy
Porcukrozott felületen nyújtsuk a marcipánt 5 mm vastagra. Vágjuk nagyjából 5×5-ös négyzetekre és mindegyikre tegyünk egy szem jól lecsöpögtetett meggyet. Formázzuk golyóvá és langyosra hűlt csokoládéban mártsuk ki.