Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
30 dkg tehéntúró
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 db tojás
1.5 dl tejföl
csipet só
citrom héja reszelt
A tetejéhez
0.5 kg szilva
2 ek cukor
fahéj ízlés szerint
*
Elkészítés:
A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
A szilvákat negyedeljük el.
Egy sütöpapiral bélelt tepsibe öntsük bele -a simára kikevert- masszánkat.
A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
Tepsi mérete 20x 30 cm
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük készre.
Sütés alul felül 45 perc 160 fok