Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
25 dkg bacon
só
bors
fahéj
zsír vagy olaj a sütéshez
50 dkg meggy(vagy 1 üveg meggybefőtt)
15 dkg cukor(befőttnél kevesebb cukor is elég)
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 kis db. fahéj
10 szem szegfűszeg
1 kg krumpli
só
*
Elkészítés:
A húst 10 cm hosszú darabokra vágom, sózom, borsozom, enyhén megszórom fahéjjal, majd egyenként betekerem baconbe. Forró zsírban sütöm, mindig forgatva, amíg szép piros lesz. A meggyet megfőzöm a cukorral(befőttnél már nem kell főzni), hozzáadom szegfűszeget, fahéjat, összeforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel, felhígítom a meggylével, visszaöntöm, összeforralom. Kockára vágott, sós vízben főtt krumplival tálalom.