Hozzávalók:
60dkg liszt
csipet só
4ek cukor
3 tojás sárgája+1 tojás a lekenéshez
3dl tej
2,5dkg élesztő
5dkg olvasztott kacsazsír
Töltelék: 5 dkg
fahéj
kristálycukor
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk,és1dl-ben kk cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
Közben kimérjük a többi hozzávalót egy tálba,és a liszt közepébe fészket készítünk.Ebbe tesszük a tojások sárgáját a cukrot,és a felfutott élesztőt.A sót a liszt szélére szórjuk.Hozzáadjuk a többi tejet is,és jól összedolgozzuk.
A végén a kacsazsirt dagasztjuk bele.1órát langyos helyen kelesztjük.
Kiborítjuk a tálból,és kb6mm vastagra téglalappá nyújtjuk.Megkenjük az olvasztott vajjal,majd megszórjuk fahéjas cukorral.Feltekerjük,a tekerés vége alul legyen.
Kb 4cm széles darabokat vágunk belőle,és ezeket középen bevágjuk,majd kifordítjuk.(lásd a képen)
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük,és 15-20 percig kelesztjük,tojással lekenjük,és előmelegített 180-190 fokon 15 percig sütjük.