Hozzávalók:
Fahéjas lekváros bukta.
1kg. liszt,16dkg. cukor, 10dkg. puha margarin, 2db. tojás,1/4 mk. só, 5dkg, élesztő 5-6dcl. tej
Töltelék. sütés álló lekvár. /házi szilvalekvár./10. ek. cukor, 1ek. fahéj. össze keverjük és ebbe forgatjuk a buktát.
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1ek. cukorral langyos tejben felfuttatjuk, A lisztet megszitáljuk hozzá adjuk a maradék cukrot, sót, Tojásokat a puha margarint és a felfutatott élesztőt. Közepes keménységű kelt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Megkelt tésztából 20db. kisebb teniszlabda nagyságú golyókat formázunk. téglalap alakúra kinyújtjuk, egyik végébe tesszük a lekvárt a fennmaradó tészta részt derelye vágóval 1cm. szélesen beirdaljuk. A két oldalán 1-1cm. behajtjuk és feltekerjük. Olajjal megkenjük és megforgatjuk fahéjas cukorba. Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 perc alatt szép Arany barnára sütjük