Fahéjas lekváros bukta.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Fahéjas lekváros bukta.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fahéjas lekváros bukta.
1kg. liszt,16dkg. cukor, 10dkg. puha margarin, 2db. tojás,1/4 mk. só, 5dkg,  élesztő 5-6dcl. tej
Töltelék. sütés álló lekvár. /házi szilvalekvár./10. ek. cukor, 1ek. fahéj. össze keverjük és ebbe forgatjuk a buktát.

*

Elkészítés:

Az élesztőt 1ek. cukorral langyos tejben felfuttatjuk, A lisztet megszitáljuk hozzá adjuk a maradék cukrot, sót, Tojásokat a puha margarint és a felfutatott élesztőt. Közepes keménységű kelt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Megkelt tésztából 20db. kisebb teniszlabda nagyságú golyókat formázunk. téglalap alakúra kinyújtjuk, egyik végébe tesszük a lekvárt a fennmaradó tészta részt derelye vágóval 1cm. szélesen beirdaljuk. A két oldalán 1-1cm. behajtjuk és feltekerjük. Olajjal megkenjük és megforgatjuk fahéjas cukorba.  Előmelegített  sütőben 160 fokon 25-30 perc alatt szép Arany barnára sütjük

Fahéjas lekváros bukta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fahéjas lekváros bukta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!