Fahéjas koszorú

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Fahéjas koszorú

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
40 dkg liszt
4 dkg vaj, vagy margarin
2 dkg élesztő
1 mk. cukor
2,5 dl + 1 dl tej
1 tojás
Töltelékhez:
3 kk. fahéj
15 dkg porcukor
4 dkg vaj, vagy margarin  felolvasztva
1 tojássárgája  a kenéshez

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos, cukrozott tejben. A lisztet egy mély tálba szórom,  elmorzsolom benne a vajat, vagy margarint, hozzáadom a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjak. Géppel dagasztom, kb. 10 percig,  majd a tetejét megszórom liszttel és letakarva duplájára kelesztem. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítom a tésztát, téglalap alakúra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal, megszórom  a porcukor és a fahéj keverékével, majd feltekerem, mint amikor tekercset készítünk.  Ezután hosszában, középen kettévágom a tekercset, ekkor a rétegegek szétnyílnak, majd a két részt összefonom és koszorúba formálom. Kizsírozott tepsibe teszem a koszorút és hagyom még kelni 20 percig. Tojássárgával megkenem, közepes hőmérsékleten világosbarnára sütöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fahéjas koszorú

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!