Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2,5 dl langyos tejben 2,5 dkg éleszttőt megfuttatni – 1 ek. cukor pici liszttel megszórva
50 dkg liszt közepébe a megfuttatott élesztőt, 1 egész tojást + 1 sárgáját.
1 ek. cukrot és 1 csapott kk. sót, 10 percig gyúrni, közben 6 dkg vajat belecsurgatni.

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mintegy gáztepsi méretűre vagy nagyobbra), megkenjük bőven (!) vajjal (kb. 6 dekányi ez is, félig megolvasztva, hogy kenőecsettel lehessen kenni)
Bőven megszórni 20 dkg kristálycukor és 2 bő púpos ek. fahéj keverékével. (nem csak a cukorra szórni a fahéjat !)
Az egészet meghintem kb. 10 dkg beáztatott mazsolával, 10 dkg aszalt meggyel,, nem szorosan feltekerjük, majd csiga formában bőségesen kivajazott formába behelyezzük.
Megint kétszeresére kelesztjük, tojássárgájával megkenjük
Előmelegítve 180 fokon 40-45 percig sütjük.

Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve