Hozzávalók:
Fahéjas fonott kalács.
60dkg. liszt, 5dkg. cukor, 15dkg. margarin, 5dkg. élesztő, 3db. tojás,3dcl. tej,/ ha szükséges akkor több. /
Töltelékhez: 12 ek
*
Elkészítés:
A 60dkg, lisztből a puha margarinnal, a felfutatott élesztőből, 2. tojással, cukorral , és a szükséges tejjel közepes keménységű tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Mikor megkelt hat egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formázunk. Egyenlő nagyságúra nyújtjuk. olajjal vékonyan megkenjük és gazdagon/ízlés szerint. / megszórjuk fahéjas cukorral és feltekerjük szorosan mint a bejglit. Ezt meg ismételjük amíg van a cipókból. Hármat- hármat össze fonunk. Felvert tojással megkenjük tepsibe, vagy püspökkenyér formába szép pirosra sütjük.160fokon KB. 35-40. perc