Fahéjas fátyol bögrésen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Fahéjas fátyol bögrésen

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A mérce  2,5 dl-es bögre!
3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dkg frissnek)
1púpos evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
7 dkg vaj
fél bögre kristálycukor (8 dkg)
2 csapott teáskanál őrölt fahéj

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük  Csak meleg legyen, ne forró.
Ezután kevergessük egy picit villával, hogy a cukor feloldódjon, és egy picit visszahűljön. Langyosnak kell lennie!
Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, és  jól dolgozzuk ki , hogy elváljon az edény falától., majd negyven percig pihentettem a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.
Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtottam, amit megkentem az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórtam a fahéjjal összekevert cukorral.  A vajból és a fahájas cukorból is hagytam egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére tettem később.
A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyeztem.
Így kaptam egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágtam óvatosan.  Ezeket a kockákat kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztattam élével. Megkentem a tetejét a maradék vajjal és meghintettem a maradék fahéjas cukorral, újabb negyven percet pihentek letakarva,
Előmelegítet sütőbe 175 fokos sütőbe 30 – 40 perc alatt készre sült  ( de sütőtől függ )

Fahéjas fátyol bögrésen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fahéjas fátyol bögrésen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!