Fahéjas és vaníliás csigák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Fahéjas és vaníliás csigák

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 mk. cukor
2-3  dl tej
5 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg cukor
1 egész tojás
Töltelék:
10 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 kk. fahéj
1 tojássárga a kenéshez

*

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom, a liszttel, a vajjal, vagy margarinnal, a cukorral, a tojással és a maradék langyos tejjel lágy tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom. A tej mennyisége függ a liszt fajtájától, puha, lágy tésztának kell lennie.  Letakarom, duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, letakarva hagyom állni 10 percet, így könnyebb kinyújtani. Ezután kettéosztom a tésztát, egyenként négyzet alakúra nyújtom. A 20 dkg porcukrot kettéveszem, felébe vaníliás cukrot, a másik felébe fahéjat keverek. A vajat, vagy margarint felolvasztom alaposan megkenem vele a tésztát, majd megszórom az egyiket  vaníliás porcukorral, a másikat pedig fahéjas porcukorral. Feltekerem,  kb. 3 cm-es szeletekre vágom, kizsírozott tepsibe rakom a csigákat. A tepsiben  kelesztem még 20 percig, lekenem tojássárgával és  közepesnél erősebb lángon sütöm. Vaníliamártást készíthetünk hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fahéjas és vaníliás csigák

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!