Hozzávalók:
22 dkg vaj/margarin
7 dkg nádcukor
14 dkg cukor (én csak 15 dkg kristálycukrot használtam összesen!)
1 darab tojás
1 tk vaníliakivonat
28 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
20 dkg dió
2 tk fahéj
2 ek liszt (a dióhoz)
porcukor (a forgatáshoz)
*
Elkészítés:
A puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral.
Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát is.
Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük csomómentesre a tésztát.
Közben a diót, a fahéjat és 2 ek.
lisztet tegyünk aprítógépbe, majd addig dolgoztassuk, míg a dióból egészen apró darabok nem lesznek.
Nem kell porrá őrölni, nem baj, ha picit darabos.
Keverjük a diós keveréket is a tésztához, míg egynemű nem lesz a massza.
Nem baj, ha picit ragacsos.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
A tésztából készítsünk diónyi golyókat, picit lapítsuk le őket, majd tegyük őket a tepsire.
Hagyjunk köztük egy kis helyet, mert még szét fognak terülni.
Toljuk őket a 180 fokos sütőbe 9-11 percre.
Melegen még puhák, ahogy hűlnek, úgy szilárdulnak meg.
Ha az aljuk már halványbarna, készen vannak.
Várjuk meg, míg kihűlnek.
Ha szeretnénk, forgassuk őket porcukorba, úgy még mutatósabbak lesznek.
Kb.
30-35 db keksz lesz belőle.