Hozzávalók:
Ebből az adagból 12 db lesz.
60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
Töltelékhez:
3 dl tej, 2 ek. cukor, 1 cs. van.puding, összefőzzük, majd ha kihűlt, 5 dkg vajjal kihabosítjuk. A kinyújtott tésztára halmozzuk, majd feltekerjük
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig a dagasztógép ( vagy kenyérsütőgép ) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is.
A tésztát alaposan kidolgozzuk.
Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk.
A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük.
Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
Ez tulajdonképpen a hernyókifli formázása, most töltelék nélkül.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb.
45-50 percen keresztül pihentetjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
Rácsra tesszük hűlni őket.