Fahéjas-almás kiflik

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Fahéjas-almás kiflik

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg
A töltelékhez: 1500 g
A tepsi kenéséhez: ráma. ( én sütőpapírra tettem a kifliket)

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojás sárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
A tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúró formával, vagy egy pohárral kerek formákat szaggatunk. A két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.
A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk

Fahéjas-almás kiflik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fahéjas-almás kiflik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!