Hozzávalók:
8 tojás
8 ek.cukor
6 ek.liszt
2 ek.kakaó
1/2 cs. sütőpor
Krém:
1/2 l tej
4 ek.rétesliszt
4 tojás sárgája
1 cs.vaniliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
*
Elkészítés:
A 8 tojás sárgáját kikeverjuk a 8 ek.cukorral ,a fehérjéből kemény habot verünk,majd apránként hozzá keverjük a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet, ovatosan beleforgatjuk a tojáshabot is,vajazott lisztezett v. sütőpapirral bélelt közepes méretü tepsiben megsütjük.
Ha kész rácsra boritjuk levesszük a papirt,amig hül elkészítjük a krémet.
A fél l tejben elkeverjük a lisztet csomomentesre és sürüre fözzük még melegen belekeverünk 4 tojás sárgáját ,közben habosra keverünk 25 dkg vajat 25 dkg porcukorral és 1 vaniliáscukorral. Ha kihült a fött krém összekeverjük és a kihűlt piskotára egyenletesen elkenjük.
A 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral göz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simitjuk. Megszorhatjuk tortadarával ,vagy reszelhetünk rá csokit.


