Hozzávalók:
2 db. fácán megtisztítva,
1 csomag leveszöldség (répa, petrezselyem, karalábé, zeller)
1-2 db krumpli,
1 nagy hagyma,
1 csokor petrtezselyem zöld,
4 nagy marék levestészta,
fűszerek
*
Elkészítés:
A megfelelően feldarabolt fácánokat, hideg vízben tettük fel főni, kevés sóval, és szemes borssal. Jó két órás lassú gyöngyöző főzés után került hozzá az előzőleg megtisztított, feldarabolt leveszöldség. Mikor szükség volt rá, a habját leszedtük. Amikor a zöldségfélék is megpuhultak, a lé le lett szűrve, majd ismét felfőzve, levestészta került bele.
A főtt húst, a zöldségeket külön tálaltuk, így mindenki kedvére szedhetett belőlük.
A mellehúsából hússalátát csináltam, amit blogomban részletesen leírtam: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2014/05/a-facan-atvaltozasai-levesre-es.html