Hozzávalók:
1 egész fácán
3 fehérrépa
3 sárgarépa
közepes fej vöröshagyma
karalábé,zeller gumó
fokhagyma,egész bors
friss petrezselyem ,zeller,maggi zöld
só,ételízesítő
*
Elkészítés:
A fácánt leldaraboltam és feltettem főzni,felöntüttem kb.2l hideg vízzel.Lassú tűznél főztem,hogy csak éppen gyöngyözzön.Többször leszedtem a habját.
Mikor félig megfőtt akkor hozzá tettem a megtisztított zöldségeket,sóztam,ízesítettem ételízesítővel és lassan főztem addig míg puhára nem főtt a fácán húsi.
Levesbetétnek apró csigatésztát főztem ki.Nagyon finom leves lett ,különleges nem mindennapi ízhatást kaptunk.
Természetesen tálalás előtt a levest leszűrtem és úgy tálaltam.
http://www.toldifuszer.hu