Hozzávalók:
25 dkg búzadara
20 dkg liszt
6 -6,5 dl viz
10 g élesztő
1 teáskanál sütőpor
1 tasak vaniliás cukor ,
csipet só, kevés olaj ,
méz
*
Elkészítés:
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük
-állaga a palacsintáé kell legyen
– fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk
-az idő elteltével levesszük a fóliát és óvatosan összekavarjuk
-egy tapadásmentes serpenyőt felforrósitunk vékonyan kikenjük olajjal és egy -egy kisebb meritökanálnyi masszát teszünk bele –
-hagyjuk magától elterülni
– mikor a palacsinta felületén lyukak lesznek ,óvatosan megforditjuk és rózsaszinüre sütjük
– mézzel meglocsolva tálaljuk