Ezerjó szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Ezerjó szelet

Ezerjó szelet

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához: 40 dkg
Mákos töltelékhez: 1 db
Túrós töltelékhez: 1 db
Almás töltelékhez: 6-8db alma(körtével is lehet)1kk őrölt fahéj 10dkg cukor,én csak6dkg-ot tettem,mert az alma édes volt
Lapok szórásához: zsemlemorzsa
Szükségünk lesz még 30×30-as gáztepsire,és a kenéséhez 5dkg vajra.

*

Elkészítés:

A töltelékekkel kezdjük.A mákot ledaráljuk.A tojást a cukorral kikeverjük,és hozzáadjuk a darált mákot.A meggyet lecsepegtetjük.
A túróhoz hozzákeverjük a cukrot,vaniliáscukrot,és a tojást.A mazsolát beáztatjuk vízbe.
Az almát meghámozzuk,lereszeljük,fahéjjal,cukorral ízesítjük.
A tepsit kivajazzuk.A tésztához valókat összegyúrjuk,4 felé osszuk.Egyenként tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első lapot beletesszük a tepsibe,villával megszúrkáljuk,zsemlemorzsával megszórjuk,és egyenletesen elosztjuk rajta a mákos tölteléket.megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.Erre jön a második lap,ezt is megszúrkáljuk,zsemlemorzsával szórjuk,és egyenletesen rátesszük a túrós tölteléket,amit megszórunk a mazsolával.Jöhet a harmadik lap,amivel ugyanúgy járunk el mint az előzőekkel,majd a kicsavart almát tesszük rá,és az utolsó lappal beborítjuk.
Villával megszúrkáljuk,és 200fokra melegített sütőben 10percig,majd a hőt 170 fokra visszavéve 30percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni,szeleteljük,tetejét porcukorral szórjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ezerjó szelet