Hozzávalók:
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
4-5 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát kell dagasztani,majd a hűtőbe tenni 1-1,5 órára. Mjad 8 részre vágni gömbölyíteni és szép vékonyra nyújtani mindet. A vajat sajtreszelőn lereszelni és 7 egyforma kupcba osztani azután én be szoktam tenni felhasználásig a hűtőbe.Az első kinyujtott tésztát megkenjük 1 adag vajjal rátesszük a következő kinyujtott lapot és ezt megismétejük addig míg a tészták el nem fogynak.Az utolsó egyben felső lapra nem kerül vaj.
Ezután kinyujtjuk jó vékonyra a tésztát és 16-20 cikkbe vágjuk.feltekerjük és sütőpapiros tepsire tesszük. Duplájára kelesztükMegknjük tojással és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Ha nam akarjuk azonnal sütni be lehet tenni éjszakára a hűtöbe frissentartó fóliával letakarva és másnap reggel hideg sütőben kezdjük sütni. 180fokon 25-30 perc. Ez a tészta tölthető édes és sós töltelékkel is.