Hozzávalók:
5 db. burgona
1 fej hagyma
1 cs. pertezselyem zöldje
napraforgómag – tökmag
2 db tojás
2 kanál zsemlemorzsa
3 kanál simaliszt
Fűszerek:
majoránna, bors, köménymag, vegeta, fokhagymapor ízlés szerint
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Étvágygerjesztóként találtam ki a rossz evő gyerekeknek !!!
Szerintem, nincs olyan gyerek, aki a napraforgót – tökmagot nem szeretné !!!
A burgonyát megdaráltam, beletettem az apróra vágott hagymát tojást, fűszereket és a petrezselyem zöldjét.
Majd jól összegyúrtam.
Lepény formákat készítettem ( akkor jó az összekevert alapanyagom, ha összeáll ).
Bő forró olajban megsütöttem mindkét oldalát.
A színét még külön megszórtam napraforgóval maggal.
Sárga koktélparadicsommal, sárgapaprikával, uborkával, bazsalikom levéllel ötletesen díszítettem.
Akinek megtetszett, lepje meg családját egy finom, könnyű, diétás ebéddel.
Jó étvágyat kívánok!!!