Hozzávalók:
Hozzávalók : fél marok savanyú aprókáposzta, 1 fej vöröshagyma,2 evőkanál olaj, 1 kiskanál őrölt piros paprika,1 gerezd fokhagyma, 25 dk darált pulykahús, 15 dk házi füstőlt pulykaszalámi, 1 kis pohár tejföl 1 evőkanál liszt, só
*
Elkészítés:
A hagymát olajon apróra vágva megdinszteltem, rá a pulykahúst, átkeverte, .
rá a piros paprikát, a szalámi apróra darbolva, majd felengedtem vízzel.
Sóztam, (mivel készítettem előzőleg ajvárt 2 evőkanállal tettem azt is bele, de el is maradhat ) Mielőtt készre főtt volna egy negyed marok rizst is dobtam bele.
Majd a tejfölt és a lisztet kikavartam és habarást készítettem rá.
Ezt most találtam ki, nagyon finom savanykás üdítő íze van, érdemes kipróbálni.