Hozzávalók:
Piskóta:
10 db tojásfehérje
30 dkg cukor
25 dkg pörkölt darált dió
1 ek rizsliszt
Krém:
250 ml tej
Negyed vaníliarúd kikapart belseje
12,5 dkg cukor
5 db tojás sárgája
5 dkg pörkölt darált dió
30 dkg vaj
50 ml rum
A tetejére: sárgabarack lekvár
fondant
GM étcsoki
*
Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd belekeverjük az összekevert lisztet és diót.
A masszából öt lapot kenünk zsírozott lisztezett tepsire, és kisütjük 210 C-fokon 10 perc alatt.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük miközben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a kihabosított tojássárgákat, és gyorsan kevergetve egyet forralunk rajta.
Ezután hűlni hagyjuk a krémet, A vajat kihabosítjuk egy kis porcukorral vagy vaníliás cukorral.
A már kihűlt tojásos krémet apránként hozzáadjuk.
Így keverjük ki a krémet habosra.
A krémet 4-felé osztjuk és az öt lap közé töltjük egyenletesen.
A kidermedt torta tetejét lekenjük forró lekvárral, és bevonjuk fondánnal, amibe csokoládéval pókháló mintát spinelünk.
A torta oldalaára darált dió kerül.