Eszterházy torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

vrita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

9 tojásfehérje
13,5dkg darált dió,
13,5 dkg liszt,
18dkg cukor,
1/2 ek sütőpor
Krém:
2 cs vaniliás pudingpor
7.5 dkg cukor
8 dl tej
10 dkg darált dió
4 dl tejszín
1 üveg rum aroma
Díszítés, 5 dkg étcsoki.oldalára darált dió
tejszin
2 db tojásfehérje
160 g porcukor

*

Elkészítés:

A tejet feltettem lábasban forrni, amiből egy picit elvettem, hogy csomómentesen ki tudjam kavarni a cukros pudingport. Amikor forrt a tej,habverővel szépen  kevergettem, miközben hozzáadagoltam a pudingot.
Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. 100 g-ot diót belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, Maradt az oldalára is. Szépen azt is elkentem. A tetejére nem!!!!!!!! ( forrás : Anyatigris tortái )Az oldalát meghintettem darált dióval.
A tetejére elkészítjül a bevonatot. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,bevonjük vele a torta tetejét. Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, spírál alakot csorgatunk vele, és fokpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Egy éjszakára a hütőbe hagyjuk tálalás előtt a széleire nyomunk tejszinhab rózsákat

Eszterházy torta