Hozzávalók:
12 db tojásfehérje
24 dkg kr.cukor
18 dkg darált dió+20dkg a diszítéshez
28 dkg liszt
pici őrölt fahéj
3 cs dr.oetker van.puding+3cs van.cukor
1l tej
50dkg Rama margarin
25dkg fehér fondan
1tábla tejcsokoládé
*
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem majd beleforgatom a lisztes ,fahéjas,diós keveréket.Tepsi hátán egyenként hat lapot sütünk(torta karikaméretének megfelelően kenjünk ki),majd jól le lisztezzük őket és egymásra helyezzük őket hagyjuk kihűlni a lapokat,addig megfőzzük a pudingot a szokásos módon adhatunk hozzá 6 ek kr cukrot ,vízfürdőben jól kihűtjük majd hozzáadjuk a nagyon puha margarin és a vaníliás cukrot majd kézi habverővel alacsony fokozaton elkeverjük.Ha kész a krém betöltjük vele az 5lapot majd ráhelyezzük a 6.lapot amit vékonyan lekrémezünk.Majd az egész torta oldalát is lekrémezzük és a maradék darált dióval bevonjuk.A vízfürdőben megmelegített fondant(kézmeleg)higítjuk 2db nyers tojásfehérjével(így nem köt meg olyan gyorsan és fényesebb lesz)majd gyors mozdulatokkal a torta tetejére kenjük az olvasztott csokit majd vízszintes vonalakat húzunk balról jobbra majd hústűvel függelegesen egyszer lentről utána fentről húzunk vonalakat,így jön ki a jellegzetes Eszterházy minta.