Eszterházy torta ( 16 szeletes )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Riti

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
6db tojás
12dkg liszt,
12dkg cukor
Töltelék:
2,5dl tej
8dkg kristály cukor,
3dkg pudingpor vaníliás,
1db tojás sárgája,
1dkg van.cukor
0,5 l tejszín,
5dkg porcukor,
2db habfixáló,
5dkg darált dió,
0,5dl konyak
(1dkg zselatin 0,5dl víz ezt feloldani)
Díszítése: tejszínhab fehér és barna csoki

*

Elkészítés:

A tészta elkészítése:A tojásokat 2é választom kimérem a cukrot,lisztet majd először a tojás fehérjét robotgéppel habbá verem adok hozzá egy kis cukrot és így i verem még majd a maradék cukrot és a tojások sárgáját felverem.
A felvert fehérjét és sárgáját a lisztel óvatosan összekeverem és sütőpapiros torta karikába öntjük 180c-on sütjük.Vagy 6lapot készítünk vagy 1 rendes torta karikát
Közben a krémet elkészítjük!
A tejet,cukrot,tojás sárgáját,van.cukrot és a pudingot felfőzzük majd a darált diót 5dkg melegen hozzá keverjük illetve a konyakot is.
hadjuk hűlni közben a tejszínt felverem  a zselatint kevés cukorral feloldom a vízben
Majd a kihűlt krémet a tejszínhabbal elkeverjük,hozzáadjuk a zselatint!(Ez tartja össze a krémet)!
A díszítésre a tejszínből hagyjunk!A torta lapok ha kihűltek betöltjük a krémmel.Illetve 3felé vágjuk és úgy töltjük be.célszerű a torta keretbe tölteni és hűtőben állni hagyni egy kicsit majd a keretből kivágjuk és díszítjük
fehér csokival és barnával vonalkázzuk illetve a tejszínhabbal nyomózsák segítségével!

Eszterházy torta ( 16 szeletes )