Hozzávalók:
darált marhahús: 500 g
marhacsont: : 0,5 kg
csirkecsont: 500 g
sárgarépa: 400 g
zöldség: 200 g
kelkáposzta: 200 g
gomba: 200 g
paprika: 200 g
paradicsom: 200 g
fokhagyma: 4 gerezd
hagyma: 200 g
tojás: 4 db
palacsinta tészta: 4 dl
*
Elkészítés:
A marha illetve a csirkecsontot hidegvízben feltesszük főzni.
Belerakjuk a zöldségeket, gombát, kelkáposztát, paprikát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát, majd a darált marhahúst.
Lassú tűzön 4-5 óra hosszat főzzük, óvatosan konyharuhával, vagy sűrű szűrővel leszűrjük, de nem törjük.
Tojás sárgáját a forró lébe helyezzük, ügyesek akkor leszünk, ha a tojás sárgája nem esik szét.
Palacsintatésztával tálaljuk.