Hozzávalók:
1/2 fej káposzta,
1 kanál ételecet,
1 mokkáskanál őrölt kömény,
1 kávéskanál só,
1 kanál olíva olaj,
lila hagyma ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk.
Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk.
Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne érlelődni a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl.
Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olíva olajjal.
Finomsága egyszerűségében rejlik.
A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi.
Az olíva olajtól meg csak finomabb, na meg jobban is csúszik.