Hozzávalók:
Krémhez:
4 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
50 dkg mascarpone
1-2 evőkanál konyak vagy martini (ezt lehet helyettesíteni rumaromával is)
kb. 40 db babapiskóta ( vagy 1 csomag piskóta tallér Lidlbe kapható)
Áztatáshoz:
5 dl erős kávé
12-14 evőkanál cukor (ki mennyire szereti édesen)
1 kupica konyak (itt is helyettesíthetünk rumaromával)
Tetejére:
1-2 evőkanál keserű kakaó
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és kristálycukorral ( akkor jó ha kifehérdett és kb tejföl állagú ) Ezután hozzáadjuk a hideg mascarponet ( fontos hogy hideg legyen mert csak így lesz olyan habos ) Ha ezzel megvagyunk felverjük a tojásfehérjéket és a mascarponés krémhez keverjük óvatosan.
Ha a krémünk még se lenne elég habos, akkor tehetünk bele 1 csomag zselatin fixet, hogy tutira összeálljon.
A tálba teszünk 1 réteg kávéba áztatott, lecsöpögtetett piskótát.
Erre kanalazunk egy kis krémet, majd újra ráteszünk egy réteg áztatott piskótát.
Erre megint rákanalazunk egy adag krémet és megszórjuk kakaóval.
Ha maradt piskótánk díszítésként rátehetjük.