Hozzávalók:
Alap: 10 dkg
Krém: 25 dkg
eperdzsem
*
Elkészítés:
Az alaphoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a darált kekszet, majd egy picike tejjel nem túl lágy masszát keverünk belőle.
Csatos tortaformába nyomkodjuk, és félretesszük.
Azután picit megolvasztjuk mikróban a krémsajtot, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejszint, a yoghurtot, a tejet és a citromlét.
Ha szép sima a keverékünk, akkor beleöntjük a langyos vizben feloldott zselatint, és jól elkeverjük.
Utána beleöntjük a tortaformánkba, és hűtőbe tesszük.
Zselatinnal bevont gyümölccsel pikánsabbá és mutatósabbá is tehetjük.
Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát áll. Körbevágjuk, majd lecsatoljuk a tortaforma szélét, és szeleteljük.
Ügyeljünk rá, hogy az alap is el legyen vágva.
Istenien illik hozzá az eperdzsem.
Jó étvágyat hozzá! 🙂