Eredélyi tárkonyos leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Eredélyi tárkonyos leves

Eredélyi tárkonyos leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg pulyka felsőcomb
30 dkg pulyaprólék ( csontos )
2 db vöröshagyma
5 ek olaj
só,bors ízlés szerint
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 l csontleves
2 dl főzőtejszín
3 ek liszt
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
2 tk őrölt tárkony
1 cokor petrezselyem

*

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát.
Hozzáadjuk a kockára vágott pulykahúst, és az aprólékot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk csontlével felengedjük.
Amikor a hús félig megpuhult beletesszük a felkarikázott répákat és addig főzzük amíg a hús teljesen megpuhul.
Közben a vajon megpirítjuk a lisztet ezt felengedjük kevés tejszínnel és a leveshez adjuk.
Végül meghíntjük finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal.
Tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrűsítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Eredélyi tárkonyos leves