Erdélyi zöldséges csorbaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Erdélyi zöldséges csorbaleves

Erdélyi zöldséges csorbaleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 nagy vöröshagyma
3-4 ev.kanál olaj
1-1 sárga és fehérrépa
petrezselyem
karalábé
10 dkg rizs
só, bors, tárkony és lestyán és korpacibere, ennek hiányában savanyúkáposzta leve kb fél dl, vagy pici ecet vagy citromlé.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A hagymát megtisztitjuk,finomra vágjuk,majd olajon kicsit megfonnyasztjuk,ez alattr a zöldségeket megtisztitottuk,felapritottuk és a hagymához adjuk dinsztelni.A rizst megmossuk,lecsepegtetjük és a zöldségekhez adjuk,kevergetve üvegesre piritjuk.Majd bő 6-dl vizzel felengedjük sózzuk és beledobjuk a füszernövényeket.Lefedjük és puhára főzzük,majd hozzáadjuk a savanyitó levet,egyet forralunk rajta és kész.Tetejét vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Erdélyi zöldséges csorbaleves