Hozzávalók:
1-2 közepes  főtt burgonya
8-10   fött tojás
pár szem fekete bors
kevés sárgarépa vagy piros húsos  paprika
zőld petrezselyem levél
Tartármártáshoz
majonéz
só ,fehér bors , mustár ,tejföl
a Csibékhez
a tojásokat megfözzük ,megpucoljuk hosszában félbevágjuk a sárgájából elkészitjük az alaptölteléket /// egy sárgájat félretesszük
*
Elkészítés:
– a tojássárgáját összekeverjük a mustárral,so,bors.kevés májkrémmel
-megtöltjük a tojásokat
-majd a vágott részével lefel egy tálcára boritjuk amibe előzőleg  a tartármártást kanalaztunk
-a tojásokba félbetört fogvájót szúrunk,ez fogja megtartani a csibe fejét
-a kihült burgonyát elkeverjük a félretett tojássárgájával ,összekeverjük pici margarinnal is
-2,5 cm átmérőjü golyókat  formázunk ,kétoldalt  belenyomkodunk
1-1 borsszemet  ezek lesznek a szemei
-kisebb répacsikokból ,vagy  húsos piros paprikából csört formázunk ,
-az igy alakitott fejecskét
-óvatosan rászurjuk a fogvájóra
-a csibéknek  szányat készitünk  zöldpetrezselyem levélből
				
															