Hozzávalók:
500 g száraz fehérbab,
1 fej hagyma nagyon apróra vágva,
4 gerezd zúzott fokhagyma
néhány babérlevél
kevés borsikafű (csombor)
nagyon kevés lestyán levél
200 g. főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors.
*
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel, és a fokhagymával.
Kevés almaecetet is adok hozzá.
A csombort ( borsikafű ) és a lestyánt szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, hozzáteszem a hagymát, és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekavarom.
A kikevert tejszínes masszával behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm.
Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Az előre elkészített feltéttel tálalom.