Hozzávalók:
2 db csirkemell
4db sárgarépa
1 db fepérrépa
5 dkg zeller,
1 zöldpaprika,
fej hagyma,
olaj
3 tojás
200ml tejszín
pirospaprika
bors
lestyán(ízlés szrint)
(lehet ármilyen zöldséget beletenni)
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemellet ,paprikát, és felöntöm 2-2,5 l vízzel, fűszerezem és puhára főzöm.
A lestyánt apróra vágom és azt is beleteszem.
Egy nagyobb tányérba a tojássárgákat csómómentesre kavarom a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest folytonosan kavargatva ezután beleöntöm a még forrásban lévő levesbe, hagyom forrjon fel és leveszem a tűzhelyről
Tárkonyecettel , ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom .
A kimaradt tojásfehérjét megsüttem apró kockákra vágtam és azt is a levesbe dobtam .