Erdélyi savanyú csorba!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Erdélyi savanyú csorba!

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db csirkemell
4db sárgarépa
1 db fepérrépa
5 dkg zeller,
1 zöldpaprika,
fej hagyma,
olaj
3 tojás
200ml tejszín
pirospaprika
bors
lestyán(ízlés szrint)
(lehet ármilyen zöldséget beletenni)

*

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem  pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemellet ,paprikát, és felöntöm 2-2,5 l vízzel, fűszerezem és puhára főzöm.
A lestyánt apróra vágom és azt is beleteszem.
Egy nagyobb tányérba a tojássárgákat csómómentesre kavarom a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest folytonosan kavargatva ezután beleöntöm a még forrásban lévő levesbe, hagyom  forrjon  fel és leveszem a tűzhelyről
Tárkonyecettel , ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom .
A kimaradt tojásfehérjét megsüttem apró kockákra vágtam és azt is a levesbe dobtam .

Erdélyi savanyú csorba!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Erdélyi savanyú csorba!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!