ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA

ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

§                       50 dkg darált sertéshús
§                       10 dkg füstölt szalonna
§                       10 dkg füstölt kolbász
§                       4 ek zsír vagy olaj
§                       1 kgsavanyú káposzta
§                       15 dkg rizs
§                       1 fej hagyma
§                       1-2 gerezd fokhagyma
§                       1 csapott tk pirospaprika
§                       só, őrölt bors
§                       5 dl tejföl (ételhez és tálaláshoz)

*

Elkészítés:

Előkészítés:
§                       A rizst mossuk meg. Kevés olajon üvegesre pirítva a megfelelő mennyiségű enyhén sós vízben főzzük félig puhára.
§                       A savanyú káposztát érdemes megkóstolni. Ha túl savanyú, hideg vízben mossuk át. Ha íze megfelelő, 2 dl vizet aláöntve pároljuk kb. 20 percig (legyen roppanósan puha).
§                       A kolbászt vágjuk karikákra, a szalonnát csíkokra. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
1.                     Egy serpenyőben kevés olajon hevítsük át a szalonnát, pár perc elteltével tegyük bele a kolbászt, majd újabb 1-2 percig pirítsuk együtt. Ezután a szalonnát és a kolbászt szedőlapáttal szedjük ki egy tányérra, a kisült zsír felével kenjük ki a tűzálló edényt, amelyben az ételt sütni fogjuk.
2.                     A serpenyőt tegyük vissza a tűzre/hőre, a maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, darált húst, fűszerezzük sóval, pirospaprikával és borssal, majd gyakran kevergetve pirítsuk kb. 10 percig (kevés szaft maradhat).
3.                     A rizst szűrjük le, a párolt káposztát készítsük elő a rétegezéshez.
4.                     A kikent edény aljára helyezzük a káposzta 1/3-át. Erre kerül a szalonnás kolbász, majd újabb 1/3 káposzta. Erre locsoljunk tejfölt, majd jöhet a rizs, rá a darált hús, végül a maradék káposzta.
5.                     A káposzta tetejét locsoljuk meg gazdagon tejföllel, csepegtessük rá a maradék szalonna-kolbász zsírt. 190 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA