Erdélyi rakott káposzta, kölessel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Erdélyi rakott káposzta, kölessel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg darálthús
1 kg savanyúkáposzta
2 fej vöröshagyma
1 csomag főzőtasakos Életfa Élelem köles
5 dl tejfől
zsír

bors
majoranna

*

Elkészítés:

A dobozon lévő előírás szerint megfőzöm a kölest.
Közben a hagymát zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a darálthúst, fehéredésig párolom, beleteszem a fűszereket a sót, pici vizet és összeforralom.
Összekeverem a párolt darálhúst a főtt kölessel.
A káposztát annyi vízben főzöm meg hogy épp ellepje, leszűröm.
Tepsibe, vagy jénaiba rétegezem : főtt savanyú káposzta felét, majd a darálhúsos-köleses tölteléket, savanyú káposzta másik felét, végül tejfőllel meglocsolom.
Kb 20 percig sütöttem 180 fokon.

Erdélyi rakott káposzta, kölessel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Erdélyi rakott káposzta, kölessel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!