Erdélyi Raffaello szelet.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

zsuzsimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kókuszos tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 ek liszt
1 csomag sütőpor
csipet só,1 tk citromlé.
Diós-kakaós tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
3 ek jóminőségű kakaópor,
2 ek liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 Dr Oetker tejszínízű pudingpor
600 ml tej
250 g vaj Rama vajasíz (Nagyon jó,én mindíg ezt használom krémekhez,nagyon ajánlom!).
Csokoládéforgács ízlés szerint.

*

Elkészítés:

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk.
Ügyeljünk arra, hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
Szilikonos papírt teszünk a sütőtepsibe.
Simítsuk el a kókuszos tésztát.
Süssük 180 fokos sütőben 15 percig légkeverésesre állítva a sütőt.
.
23×32-es tepsit használtam erre a célra.
Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is, míg a világos sül, addig a robotgép dolgozik.
Természetesen akinek ilyen nincs, annak tovább tart kézzel kevergetni.
Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel, mint a fehéret.
Ennek sem kell sok idő, mint 15 perc.
Ne süssük túl.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük.
Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
Bár én langyosan keverem a vajat hozzá, majd fokozatosan a gép csodálatos sima krémmé dolgozza.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel.
A tetejére csokit reszelünk, vagy villával diszítéseket ejtünk a tetejére.
Teljesen mindegy, a lényeg, hogy nekünk tetszen.
Tegyük hűtőbe dermedni egy napra.
Másnap szeletelhetjük kedvünkre.
Jó étvágyat hozzá!

Erdélyi Raffaello szelet.