Erdélyi Raffaello

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Erdélyi Raffaello

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Kókuszos tészta:
Kakaós-diós tészta:
Krém:

*

Elkészítés:

Elkészítése: A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük.
Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak.
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot.
23×32 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb.
15 percig sütjük.
Kakaós-diós tészta elkészítése: Amíg a kókuszos tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát.
A diót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd beleszitáljuk a kakaót is.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztes-diós keveréket.
Ugyanúgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.
A krém elkészítése: A vaníliarúd magját kikaparjuk, majd belekeverjük a tejbe a cukorral együtt és egy órát állni hagyjuk.
A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe, majd feltesszük forrni és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is (fontos az állandó keverés, nehogy a tojás összekapjon).
Alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről és addig keverjük amíg bírjuk, majd lehűtjük.
Ha a puding már félig kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a puha vajat és a mascarpone-t.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre jön a barna tészta, majd megkenjük a maradék krémmel.
A tetejét csokiforgáccsal szórjuk meg.
Hűtőbe tesszük egy pár órára és utána szeleteljük.

Erdélyi Raffaello

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Erdélyi Raffaello

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!