Hozzávalók:
3 padlizsán
2 fej kisebb vöröshagyma
só, bors
olaj, de ezúttal nem olívaolaj, hanem napraforgó olaj
*
Elkészítés:
– Lyukacsos vaslapon megsütjük a padlizsánokat. Akkor van kész, ha a külseje megég. Beletesszük egy nagyobb tálba és hagyjuk kihűlni.
– A padlizsán levet ereszt közben, ezt semmiképpen ne dobjuk el, mert remek ízt ad a krémünknek. (Itt van egy ki vita, sokan kidobják, mi itthon ezt is felhasználjuk).
– A padlizsánokat késsel meghámozzuk. A képen jól látszik, hogy hogyan a legcélszerűbb, hogy ne bajlódjunk vele sokáig. Majd a héjáról lekaparjuk a kés fokával a rajta maradt darabokat.
– Egy fadeszkára tesszük és késsel vágni kezdjük. Addig ütjük a késsel, míg apró nem lesz. Sokan kihagyják ezt a mozdulatot és másképpen törik össze a padlizsánt, de szerintem így jobb lesz.
– Beletesszük az összevágott padlizsánt egy tálba és hozzáadjuk a levét is.
– Közben felaprítjuk a vöröshagymát is, majd belekeverjük.
– A végén tetszés szerint megcsurgatjuk olajjal, majd alaposan elkeverjük. Akkor jó, ha az olajtól kellemesen sima lesz. Ez nem diétás étel. 🙂
– Sózzuk, borsozzuk.