Erdélyi flekken

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Erdélyi flekken

Erdélyi flekken

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

sertést karaj csont nélkül: 800 g
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
őrölt piros paprika: ízlés szerint
burgonya: 400 g
fokhagyma: 2 gerezd
étolaj: 5 dl
vegyes savanyúság díszítésként: ízlés szerint

*

Elkészítés:

Karajt szeletekre vágjuk, gyengén klopfoljuk  ( kb. 1 ujjnyi vastag szeleteket készítünk ) enyhén sózzuk, borsozzuk, átpaszírozott fokhagymával enyhén megkenyjük.
Mindkét oldalát roston 10-10 percig lassú tűzön sütjük.
Őrölt piros paprikával a készre sült karajt meghintjük.
Burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre ( 1 cm ) vágjuk, és forró olajban kisütjük.
Vegyes salátával (káposzta) díszítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Erdélyi flekken