Hozzávalók:
1 csirke aprólékja
.-1 fej hagyma
25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen
40 dkg sárgarépa
35 dkg zöldborsó
10 dkg rizs
2 dl sűrű tejföl
2 tojássárgája
5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony
3-4 lestyánlevél
só
ecet vagy tárkonyecet
*
Elkészítés:
-a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben
-amikor fő lehabozzuk
-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret
-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul
-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk
-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,
-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük
-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik
-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal