Erdei gyümölcstorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Erdei gyümölcstorta

Erdei gyümölcstorta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A piskótához:
100 g vaj
150 g nyírfacukor (vagy nádcukor vagy kristálycukor)
6 tojás
150 g mák
70 g mandula/ dió őrölve
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
Újdonság! a diabetikus bögrés piskóta alap is megfelelő ehhez a gyümitortához.
Ezt a receptjeim közt találod.
A tetejére:
kb. 25 dkg gyümölcs (szeder, eper, málna, eper, áfonya, meggy, cseresznye) – lehet mirelit is
1 cs tejszínes puding
1 cs gyümölcskocsonya

*

Elkészítés:

Vajat, cukrot és tojássárgáját habosra verjük.
Hozzáadjuk az őrölt mákot és a többi hozzávalót.
(Én a mák és mandula helyett csak diót tettem bele -230 g-ot.)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a kész masszához.
Sütőformába, sütőpapírra öntjük (a meggyet pedig belenyomkodjuk – ha csak piskótát készítünk).
Előmelegített sütőben kb. 45-60 percet sütjük.
A gyümölcstortához a piskóta tetejére bármilyen pudingot tehetünk.
(Én itt tejszínes ízesítésűt készítettem szójatejjel, de lehet rendes tejjel is.)
Miután kihűl a piskóta, rátesszük a pudingot, mikor már nem olyan forró, akkor beletesszük a gyümölcsöket.
Tetejére pedig gyümölcskocsonyát öntünk, amikor kihűl a puding.
Aztán hűtőbe tesszük.
A tortaformából csak 3-4 óra múlva szedjük ki.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Erdei gyümölcstorta