Hozzávalók:
1 Tante Fanny Teljes kiőrlésű rétestészta, 200 gr
50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg leszűrt erdei vegyes gyümölcs,
tej,
5 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
csipetnyi só
*
Elkészítés:
A tojásokat beleütöm a Konyhai Mindenttudóba és a habverő lapátjával habosítom.
Beleteszem a rumot vagy rumaromát, a csipet sót. Kicsit összekeverem.
Ezután kicserélem a betétet a késekre. Beledarabolom az edénybe a gesztenyemasszát. Kikeverem, és ha szükséges egy pici tejet adok hozzá. Ne túl lágy legyen, egy jól kenhető krémet kapjak. Mikor szép simára kevertem a gesztenyét, kiveszem a késeket és a Szilikon Keverővel belekeverem óvatosan a lecsepegtetett gyümölcsöt.
A Tante Fanny rétestésztát lapjaira szétszedem (egy-egy rúd réteshez három lapot használok), az első lapot nedves konyharuhára borítom, és a Tupperware Szilikon Kenőecset segítségével olvasztott vajjal megkenem.
Ráborítom a második lapot, azt is megvajazom, majd a harmadik lap vajazása következik.
A szélére egy csíkban felkenem a töltelék felét, és felcsavarom.
Kikent Tupperware sütő tepsibe teszem.
A másik rudat ugyanígy elkészítem.
Tetejüket ugyancsak megkenem olvasztott vajjal, és előmelegített forró sütőben pirosra sütöm.
Még melegen felszeletelem, és a Tupperware Újhullám Porcukorszóróval megcukrozom, tálalom.
Ajánlott Tupperware eszközök:
Szilikon Kenőecset
Szilikon Keverő
Konyhai Mindenttudó
Mesterszakács nyeles Főzőedény 1 l
Ultra Plusz, sütő tepsi
Tupperware sajtkés (ugyanis én minden süteményt ezzel szelek, mivel nem tapad hozzá sem a krém, sem a tészta) Ezáltal nem kell a kényesebb sütiknél vízbe mártogatnom a kést, hogy szépen tudjam szelni.