Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál
20 dkg fagyasztott erdei gomba
2 db hagyma, fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
mustár
bors
szárított paradicsom
zöld pesto(bazsalikomos)
1 ek brandy
só
zsiradék, olaj
kockázott kolozsvári szalonna
*
Elkészítés:
A marhaszeleteket előző este a következő pácba gyömöszölöm:
apróra vágott hagyma (1 db), zöld pesto, lereszelt kaliforniai paprika húsa (fél ) , bors, brandy, mustár,beáztatott szárított paradicsom apróra vágva, kevés só, fokhagyma
Másnap megdinsztelem a másik hagymát kevés zsiradékon és hozzádobom a szalonnakockákat is.
Erre kerül a pácolt marha.
Addig párolom magában, amíg levet ereszt.
Ekkor feltöltöm először vízzel, majd amikor félig puha, egy kis jóféle vörösborral bolondítom.
Közben előkészítem a fagyasztott gombát.
Pillanatra lobogó vízbe eresztem, majd lecsepegtetve további aprítást végzek rajta, és mehet a marhák közé.
Összefőve adok hozzá annyi sót, hogy végleges íze legyen.
Kapros galuskával tálalom.


