Erdei gombaleves snidliggel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott erdei gombakeverék (szárított is jó)
2 db közepes burgonya
1 db közepes vöröshagyma vagy póréhagyma
1 ek só
½ mk őrölt fekete bors
2 dl főzőtejszín
1 ek aprított snidling
1 ek aprított petrezselyem
3 dkg vaj

*

Elkészítés:

Szárított erdei gombából is el lehet készíteni, de előtte be kell áztatni!
Az apróra vágott hagymát a 3 dkg vajon megdinszteljük.
A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, 12 dl vízzel felöntjük, nagy lángon felforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, lefedve, kb.
15 percig főzzük.
Ekkor botmixerrel pürésítjük a krumplit, beletesszük a gombát, és még kb.
15 percig főzzük, majd a főzőtejszínnel dúsítjuk.
Az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel fűszerezzük, ha szükséges, még megsózzuk.