Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott erdei gombakeverék (szárított is jó)
2 db közepes burgonya
1 db közepes vöröshagyma vagy póréhagyma
1 ek só
½ mk őrölt fekete bors
2 dl főzőtejszín
1 ek aprított snidling
1 ek aprított petrezselyem
3 dkg vaj
*
Elkészítés:
Szárított erdei gombából is el lehet készíteni, de előtte be kell áztatni!
Az apróra vágott hagymát a 3 dkg vajon megdinszteljük.
A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, 12 dl vízzel felöntjük, nagy lángon felforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, lefedve, kb.
15 percig főzzük.
Ekkor botmixerrel pürésítjük a krumplit, beletesszük a gombát, és még kb.
15 percig főzzük, majd a főzőtejszínnel dúsítjuk.
Az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel fűszerezzük, ha szükséges, még megsózzuk.