Hozzávalók:
1kg háztartási keksz
250g túró
700g jogobella epres joghurt
500g eper
100g porcukor
2cs vaníliás cukor
250ml meggle habtejszín
1cs Dr. Oetker expressz zselatinpor
1,5dl tej
Egy tepsi
(az enyém35*25cm)
Máz/zselé:
300dl víz
1cs Dr. Oetker vaníliás pudingpor
100g kristálycukor
1kis késhegynyi piros ételfestékpor
*
Elkészítés:
A habtejszínt robotgép segítségével félig felverjük.
Hozzáadjuk a túrót, villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, joghurtot, és robotgéppel összekeverjük.
Hozzáadjuk a zselatinport és további 2 percet keverjük robotgéppel.
Az epret megmossuk, majd a felét apróra vágjuk és hozzáadjuk a krémhez.
Jöhet a rétegezés!
A kekszeket belemártjuk egyesével a tejbe (gyors mozdulattal, mivel nem szétáztatni szeretnénk), majd kibéleljük vele a tepsi alját.
Erre tesszünk a krémből, kb.
fél cm vastagon.
Újabb tejbe áztatott keksz réteg, erre krém.
Ezt addig ismételjük míg a krém el nem fogy.
Ezután erre jön az utolsó réteg keksz.
Elkészítjük a mázat/zselét.
A pudingport a cukorral elkeverjük, adunk hozzá egy kevés vizet, majd csomómentesre keverjük.
Végül hozzáadjuk a maradék vizet és a festékport.
Közepes lángon sűrű mázat főzzünk belőle.
Ezt még forrón ráöntjük a keksz rétegre és elsimítjuk rajta.
A maradék epret felszeleteljük és rátesszük a mázra/zselés rétegre.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megpuhuljon a keksz és össze érjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


