Hozzávalók:
Hozzávalók a pudingos rizshez:
500g rizs
1,5 l tej
2cs vaníliás pudingpor
1 vanília aroma
150g cukor
További hozzávalók:
6db tojás
150g cukor
2 db citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál eperlekvár
450g fagyasztott eper
1késhegynyi piros ételszínezékpor
Tepsi 20*35 cm és 6cm mély
Tepsi kikenéséhez egy pici margarin és egy evőkanál panírmorzsa.
*
Elkészítés:
Egy mély fazékba tesszük a rizsát, felöntjük a tejjel.
Hozzáadjuk a cukrot és az aromát, kis lángon puhára főzzük.
Mikor megfőtt, a pudingporokat egy pici hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a rizshez és teljes sűrűsödésig főzzük.
Közben kavarni kell, nagyon letud ragadni.
Ezután hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, az epret lecsepegtetjük és apróra vágjuk majd félretesszük.
A tojásokat ketté választjuk és a fehérjéhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük.
A sárgáját csak annyira verjük fel, hogy egynemű legyen.
Elsőnek egy spatula segítségével belekeverjük a pudingos rizsünkbe a sárgás egyveleget, majd szépen óvatosan belekeverjük a fehérjehabos egyveleget szépen óvatosan.
Majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, az apróra vágott epret, a színezéket és belekeverjük.
A tepsit kimargarinozzuk, majd panírmorzsával megszórjuk és körbe forgatjuk a tepsiben, hogy bebélelje.
A felesleget eltávolítjuk.
Ebbe beleöntjük a masszát, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb.
40-50 percig sütjük.