Hozzávalók:
Hozzávalók
27 cm-es tortaforma
10 dkg margarin
20 db babapiskóta
1-2 ek tej
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1/2 l tejszín vagy Hullala habalap
1 cs vaníliás cukor
50 dkg eper
1 cs Horvát Rozi zselatin
1 cs expresz zselatin színtelen
*
Elkészítés:
A babapiskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott, margarint, és keverjük alaposan össze.
Ezután kanalanként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.
Ezután egy 27 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és lapogassuk tenyérrel egyenletesen el a piskótás keveréket.
Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a piskótás alap.
A túrót a cukorral, keverjük simára, majd keverjük hozzá a vaniliás cukrot is.
Közben a Horvát Rozi zselatint egy kevés tejszínben feloldjuk és csak melegítjük mert forralni nem szabad, ha kész akkor hozzá öntjük a többi tejszínt is és belevegyítjük a túrós keverékbe, majd jól átkeverjük.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és kb.
a felét daraboljuk fel.
A nagyobb szemeket vágjuk félbe, és tegyük félre a díszítéshez.
A többit óvatosan keverjük el a túrós masszában.
Kivesszük a babapiskótás alapot a hűtőből és ráöntjük a túrós epres keveréket.
Ezután egy fél órára hűtőbe tesszük ismét.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd helyezzük rá az előzőleg félbevágott eperszemeket.
Ezután öntsük le az expresz tortazselével, majd szintén tegyük be a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.
(a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el) Tálaláskor hidegen kínáljuk.
Nagyon finom hűsítő finomság és hamar el készül