Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
15 dkg margarin
15 dkg cukor
11 dkg liszt
3 ek keserű kakaópor
1 sütőpor
Krémhez:
1/2 kg túró
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl tej
2 cs zselatin
Gyümölcs:
kb. 1/2 kg eper
*
Elkészítés:
A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük.
A tojásfehérjét jó keményre felverjük, és hozzáadjuk a kikevert margarinhoz lassan, hogy ne törjön nagyon a hab.
Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a kakaót. Sütjük előmelegített sütőben tűpróbáig tortasütőben.
A túrót villával áttörjük, belekeverjük a porcukrot, a langyos tejben feloldott zselatint és a felvert tejszínt.
Majd megkenjük a tortalapunkat a krém felével, rárakjuk az epret,majd a krém másik felét. Végül eperrel díszítjük, és a tetejére tortazselét teszünk. (A csomagoláson lévő utasítás szerint készítjük el a zselét.)